De website www.cv-ketels.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

CV ketel prijzen

Is jouw huidige verwarmingsketel aan vervanging toe? Dan ben je vast geïnteresseerd in de kosten die hiermee gepaard gaan. Het vervangen van een oude ketel is niet goedkoop, maar het goede nieuws is dat de huidige cv-ketels aanzienlijk zuiniger werken. Dat betekent dat je na je investering geld zal gaan besparen op je energiekosten en je deze dus uiteindelijk zal terugverdienen. Hoeveel je vandaag de dag betaalt voor een nieuwe cv-ketel, lees je hier.

De kosten

Het is vanzelfsprekend dat een groot huishouden een grotere cv-ketel nodig heeft en hier dan dus ook meer voor betaalt. De belangrijkste factor die de prijs van jouw nieuwe ketel beïnvloedt is dan ook de inhoud. De Comfort Waarde (CW) vertelt je welke cv-ketel het beste is voor het verbruik van jouw huishouden. Ook de functie van de cv-ketel speelt hierin een rol. Met behulp van de onderstaande tabel kun je bepalen welke inhoud het beste is voor jou en op welke prijs je dan kunt rekenen. Deze zijn allen inclusief btw en montage.

Soort cv-ketel Functie Gemiddelde prijs
CW1: 4 liter Verwarmt 4 liter water per minuut, geschikt voor gebruik in de keuken. €750 – €1250
CW2: 6 liter Verwarmt 6 liter water per minuut, geschikt voor keuken of douche. €950 – €1450
CW3: 10 liter Verwarmt 10 liter water per minuut, geschikt voor douche, bad of keuken, maar niet tegelijkertijd. €1000 – €1600
CW4: 13 liter Verwarmt 13 liter water per minuut, geschikt voor douche, bad of keuken, maar niet tegelijkertijd. €1250 – €1850
CW5: 17 liter Verwarmt 17 liter water per minuut, geschikt voor douche, bad en keuken, beperkt gelijktijdig gebruik. €1750 – €2500
CW6: 20 liter Verwarmt 20 liter water per minuut, geschikt voor douche, bad en keuken en kan op twee plekken tegelijkertijd warm water leveren. €2250 – €2850

Prijsbepalende factoren

De belangrijkste prijsbepalende factor is dus de inhoud van de ketel. Er zijn nog enkele andere factoren die de prijs zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden.

  • Hr- of hre-ketel: verreweg de meeste ketels die op de particuliere markt worden aangeboden zijn hoogrendementsketels. De zogenaamde vr-ketels vind je nog wel, maar deze worden sinds 2015 al niet meer gemaakt. Hr-ketels zijn aanzienlijk zuiniger en milieuvriendelijker omdat ze de warmte van de gasverbranding gebruiken om een gedeelte van het water mee voor te verwarmen. De rest wordt dan door de hr-ketel zelf gedaan waarvoor ze dus minder gas en elektriciteit nodig hebben. Een hre-ketel wekt ook elektriciteit op, wat betekent dat je naast gas dus ook elektriciteit bespaart. Het rendement is dan ook veel groter, maar de aanschaf aanzienlijk duurder. Hre-ketels zijn voornamelijk de moeite waard voor huishoudens met een jaarlijks gasverbruik van 1600 kubieke meter of meer. De kosten voor deze ketels vind je in de onderstaande tabel, inclusief btw en montage.
Soort hoogrendementsketel Prijs Rendement
HR-100

HR-104

HR-107

€750 – €2250

€1000 – €2550

€1250 – €2850

Minimaal 100%

Minimaal 104%

Minimaal 107%

Hre-ketel €9000 – €11.000 Minimaal 140%
  • De extra opties: de meeste leveranciers geven je ook de mogelijkheid om naast de ketel en de montage gebruik te maken van extra diensten die ze aanbieden. Uiteraard zal je bij hen ook een garantieregeling afsluiten, maar kun je bijvoorbeeld ook een onderhoudscontract nemen (inclusief calamiteitenservice), je kunt extra radiatoren aan laten sluiten, je kunt kiezen voor een slimme meter of zelfs een zonneboiler. De mogelijkheden verschillen per leverancier, dus deze kun je het beste met hen bespreken.

De prijsopbouw

De gemiddelde prijs voor een cv-ketel ligt dus rond de €2000. Hiervan bestaat zo’n €750 uit de kosten om de ketel te installeren. Verder rekenen de meeste leveranciers ook voorrijkosten. Hieruit kun je opmaken dat 37,5 procent van de totaalprijs wordt ingenomen door de arbeidskosten en hiervan gaat meestal zo’n 5 procent naar voorrijkosten als deze in rekening worden gebracht. De ketel zelf, dus de materialen, zijn dus verantwoordelijk voor 62,5 procent van de totaalprijs. Plaats je de verwarmingsketel zelf, dan bespaar je 37,5 procent van de totaalprijs. Dit is een flink bedrag, maar voor de meeste mensen is dit geen optie. Je hebt namelijk te maken met aansluitingen voor water, elektriciteit en gas en dit is geen veilige combinatie. Daarnaast kun je je garantieregeling op het spel zetten als je deze klus zelf oppakt.

Enkele voorbeelden

Wat jij zal betalen voor jouw nieuwe ketel is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. In de onderstaande tabel vind je drie mogelijke scenario’s en de bijbehorende prijzen. De exacte bedragen kun je het beste opvragen bij de leveranciers zelf.

De goedkoopste optie Gemiddelde prijzen De duurste optie
HR-100 ketel, CW 1: €500 HR-104 ketel, CW5: €1250 Hre-ketel: €8000
Installatie: €500 Installatie: €750 Installatie: €2000
Totaalbedrag: €1000 Totaalbedrag: €2000 Totaalprijs: €10.000

Wat kost het precies?

Als u benieuwd bent naar de prijzen van een cv ketel kunt u het beste in contact komen met meerdere bedrijven die verschillende merken aanbieden. Zo kunt u de prijzen en de kwaliteit vergelijken. Door het aanbod vervolgens naast elkaar te leggen kunt u besparen op de aankoop van een cv ketel. Ook als u wilt huren of leasen is het verstandig om eerst het aanbod naast elkaar te leggen. Met onze gratis offerte service komt u gratis en vrijblijvend in contact met erkende cv ketel installateurs uit uw regio. Lees verder op pagina cv ketel offertes.

Bekijk ook de volgende CV ketel pagina’s:

> CV ketels
> CV ketel kopen
> CV ketel financiering
> CV ketel garantieregeling
> CV ketel huren
> CV ketel leasen
> CV ketel onderhoud
> CV ketel soorten
> CV ketel vervangen
> CV ketel offertes